Verandert er iets voor mij als klant?

16/12/2014

In zaken die met een GKS werken, zal u geen btw-bonnetje meer ontvangen. Het GKS-ticket is rekening en btw-bonnetje inéén.

In zaken waar nog geen GKS-ticket verplicht is, zult u nog steeds het traditionele papieren btw-bonnetje ontvangen als u ter plaatse een maaltijd nuttigt.

Andere vragen over dit thema

 • Wat is een GKS?

  Een GKS is een elektronische of pc-gebaseerde kassa die gekoppeld is aan een Fiscale Data Module, waarin een Vat Signing Card steekt. Behalve een managementinstrument voor de ondernemer, wordt het systeem ingezet als een middel om btw-fraude te bestrijden.

  Lees meer
 • Wat doet een GKS?

  Alles wat op de kassa wordt ingetikt, inclusief wijzigingen in de bestelling, wordt opgeslagen in de controlemodule.

  Bij het opmaken van de rekening levert de controlemodule een unieke handtekening, die geprint wordt op het GKS-ticket.

  Voor u als klant is het belangrijk te weten dat een GKS het btw-bonnetje en de rekening samenvoegt. Heeft u uw kasticket in de hand, dan heeft u ook uw btw-bonnetje vast.

  Voor ons als Administratie is het belangrijk dat alle gegevens onveranderlijk in de controlemodule worden opgeslagen en door de elektronische handtekening worden beveiligd. Als men nadien probeert nog iets aan die gegevens te wijzigen, merken wij dat onmiddellijk. Het systeem laat ons dus toe precies te bepalen hoeveel btw de zaakvoerder inde die hij/zij moet doorstorten aan de schatkist.

  Lees meer