Hoe verloopt de registratieprocedure voor de horeca-uitbater ?

Hoe verloopt de registratieprocedure voor de horeca-uitbater ?

08/07/2016

U moet zich online registreren als GKS-gebruiker.

Deze registratie verloopt als volgt:

  • Zorg ervoor dat u uw identiteitskaart en btw nummer bij de hand heeft
  • Verschaf u toegang tot de registratietoepassing. U bevindt zich onmiddellijk in uw persoonlijke account.
  • Vervolledig uw persoonlijke account in de applicatie
  • Registreer al uw horeca inrichting(en) waar u een GKS wil of moet gebruiken

U ontvangt per kerende mail van ons de uiterlijke installatiedatum van uw GKS in 2015. Ten laatste op die datum moet er een GKS in uw zaak actief zijn.

Van zodra u uw GKS activeert, geniet u de doelgroepvermindering vanaf de eerste dag van het kwartaal dat volgt op de datum waarop u het GKS in gebruik nam. Welke administratieve stappen u vervolgens voor de RSZ moet ondernemen om de doelgroepvermindering te genieten, verneemt u op de site van onze collega's van de RSZ via deze link.

  • Bestel bij uw dealer de GKS-onderdelen die u nodig heeft. Dat omvat steeds de Fiscale Data Module (FDM). Of u ook een kassasysteem bestelt, hangt er van of uw huidig systeem kan worden aangepast aan de karakteristieken van het gecertificeerd model.
  • Van zodra uw dealer over het product beschikt, zal hij de GKS-onderdelen in kwestie registreren in dezelfde online applicatie.Als gevolg daarvan, zal in uw account het serienummer van elk GKS-onderdeel van uw systeem verschijnen. Vraag aan uw dealer u een seintje te geven als hij uw onderdelen registreerde.
  • Bevestig via de tab "apparaten" de levering van de verschillende onderdelen
  • Maak de koppeling tussen de FDM en de kassa(s)
  • Vraag uw VAT Signing Card (VSC) aan

Deze kaart is het laatste GKS-onderdeel dat u nodig heeft. Met deze kaart activeert u uw de Fiscale Data Module (FDM). De activatie van de FDM betekent de activatie van het GKS in zijn totaliteit.

Maximum een week na uw aanvraag tot VSC ontvangt u twee brieven. Eén brief bevat uw VSC-kaart en de activatie-instructies. De tweede brief bevat de pincode die u nodig heeft om het GKS te activeren.

Download hier de gebruikersgids die u bij elke stap van uw registratieplicht begeleidt.